17 Φεβρουαρίου 2021

Καλλιόπη Κώνστα: “Tα projects της Επίμονης Τέχνης είναι ένας φάρος ελπίδας για όλους τους καλλιτέχνες που έχουν ανάγκη να συνεχίζουν να εκφράζονται…”

εκθεση στο γυαλινο περιπτερο νεα παραλια calliopes powertex art, καλλιποη κωνστα powertex master trainer θεσσαλονικη

Με αφορμή τη συμμετοχή μου  στο νέο project της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και την καλλιτεχνική έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Γυάλινο Περίπτερο στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία και θα είναι στη διάθεση του κοινού μέχρι τέλος Φεβρουαρίου,έδωσα μία συνέντευξη στο περιοδικό Polis Magazino.

Μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:

"Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το project. Ποιο συναίσθημα πιστεύετε πως επικρατεί στον επισκέπτη αντικρίζοντας το δικό σας έργο; 

Πιστεύω ότι ως ένα βαθμό ο επισκέπτης ταυτίζεται με το έργο μου, καθώς αναπαριστά ένα ζευγάρι που βιώνει την εμπειρία της πανδημίας και την εφαρμογή μέτρων προστασίας όπως οι μάσκες κλπ.

Τι συμβολίζει για εσάς η συμμετοχή σας, στο γυάλινο περίπτερο, στη Νέα παραλία; 

Συμβολίζει σίγουρα ακόμα μια πρωτόγνωρη συνθήκη που ζούμε οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα και μιλώ για την κοινωνική αποστασιοποίηση, με το γυάλινο περίπτερο να δηλώνει “βλέπετε αλλά μην αγγίζετε”. Παράλληλα όμως συμβολίζει και την επιμονή, την εφευρετικότητα και την προσαρμοστικότητα του ανθρώπου στο να συνεχίζει να βρίσκει τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

εκθεση στο γυαλινο περιπτερο νεα παραλια calliopes powertex art, καλλιποη κωνστα powertex master trainer θεσσαλονικη

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να επιδρά στους θεατές αυτή η πρωτοβουλία τη δεδομένη εποχή; 

Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να επιδρά θετικά και ενθαρρυντικά στους θεατές και, τα μηνύματα που θα λαμβάνουν από αυτή την πρωτοβουλία να είναι αυτά της αισιοδοξίας και της ελπίδας!


Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ μπορεί να προτείνει εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης μίας επερχόμενης δυστοπίας; Υπάρχει ανάγκη για νέες καλλιτεχνικές δράσεις και πρακτικές την εποχή του ιού; 

Tα projects της Επίμονης Τέχνης είναι χωρίς αμφιβολία ένας φάρος ελπίδας για όλους τους καλλιτέχνες που έχουν ανάγκη να συνεχίζουν να εκφράζονται παρ’ όλες τις περιοριστικές συνθήκες που βιώνουμε λόγω του ιού. Είναι σίγουρα ένα πρότυπο, ένας πρωτοπόρος που δείχνει το δρόμο και σε άλλους καλλιτέχνες και ομάδες ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, ώστε να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν παρόμοιες καλλιτεχνικές δράσεις που θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας να γεννηθούν αυτή την εποχή.

εκθεση στο γυαλινο περιπτερο νεα παραλια calliopes powertex art, καλλιποη κωνστα powertex master trainer θεσσαλονικη

Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των χρόνων νοιώθετε ότι αγκαλιάζει τους καλλιτέχνες; 

Νιώθω ότι σίγουρα δεν τους παραμελεί και ότι αγωνίζεται όπως μπορεί, δημιουργώντας συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε εμείς οι καλλιτέχνες να συνεχίζουμε να εκφραζόμαστε, να δημιουργούμε και να αλληλεπιδρούμε, προσφέροντας πολύτιμες ακτίνες φωτός και αγάπης στον πολιτισμό και την Ελληνική κουλτούρα."


Πηγή: polismagazino.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου